Een uniek kunstwerk, duizende kunstenaars brengen hulde aan de slachtoffers van Corona-virus.

Charles Kaisin, een Belgische ontwerper, wou vanaf het begin van de pandemie het Erasmus ziekenhuis toestaan om twee zorgdiensten aan te passen voor COVID 19 patiënten.

Een gigantisch solidariteitswerk, « origamiforlife », is begonnen :

  • De pers heeft tekeningen gepubliceerd en het adres van de internet site met uitleg over het maken van de origamis verspreid en iedereen uitgenodigd om deze te maken en te deponeren in voedselwinkels en apotheken over het hele land.
  • Genereuze donateurs en de Engie Fonds hebben 5€ per origami gedoneerd
  • Dankzij de tienduizende verzamelde individuele werken produceerde de kunstenaar een gigantisch kleurrijk, licht en spiritueel kunstwerk dat Kanal-Centre Pompidou een heel weekend in juni tentoonstelde.

Dit kunstwerk, eerbetoon aan alle slachtoffers van het corona-virus, kunstwerk van jullie allemaal  die het gemaakt hebben, aan ons allen die het zullen bekijken, zal in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal zijn ter gelegenheid van het nationale feestdag op 21 juli, symbool van onze solidariteit. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tot einde augustus, van maandag tot vrijdag vanaf 7 u. tot 18 u., op zaterdag vanaf 8 u. tot 17 u., op zondag vanaf 13u. tot 18u.

www.origamiforlife.be

info@charleskaisin.com